Friday, February 8, 2019

Terveiset Espanjasta!

Salut!

Olin viikonloppuna käymässä Espanjan Aurinkorannikolla Fuengirolassa. Lähdin perjantaina töiden jälkeen junalla kohti Charles De Gaullen lentokenttää, se tosiaan oli iso kenttä, mutta selkeät opasteet sielä onneksi oli. :D Viikonloppu menikin sitten aika nopeasti, mutta oli kiva kun oli kavereita joiden kanssa viettää se. Sielä reissussa ollessa ajateltiin että jos tulisin vielä toisen kerran ensi kuussa, ennen kuin he lähtevät sieltä pois ja niin sainkin sitten vähän pidemmän vapaan niin ehdin paremmin tutustua Aurinkorannikkoon. :) Kävimme lauantaina Marbellassa päiväretkellä, sielä oli kiva kierrellä vanhankaupungin kaduilla ja puistoissa, ja rannalla. Enemmän sielä taitaa olla kaikkea kuin Fuengirolassa. Ensi kerralla sitten täytyy myös päästä käymään Malagassa. Paluumatkalla sunnuntaina oli ihanat merinäköalat junasta matkalla lentokentälle. Maanantaina olikin sitten taas paluu arkeen ja uusi työviikko, joka alkaa pian olla takana päin.

Eilen töistä lähtiessäni oli tosi kaunis ilma, aurinko paistoi ja oli lähes pilvetön taivas. Siispä päätin lähteä kävelemään Seine-joen vartta pitkin kohti Notre-Damen katedraalia. Oli kyllä kiva kävellä niin hyvässä säässä. Sitten otin sieltä metron kotiin ja pysähdyin vielä matkalla Bellevilleen katsomaan Kiinalaisia ruokakojuja, jotka olivat sielä ilmeisesti Kiinalaisen uuden vuoden kunniaksi. Sen jälkeen kävelin kotiin ja aloitin tekemään mun iltarutiineja eli pesemään pyykkiä, tiskaamaan ja laittamaan ruokaa.

Viikonlopuksi olen jo keksinyt ainakin yhden uuden museon jonne menen,  Victor Hugon kotimuseoon. Hän oli ranskalainen kirjailija ja runoilija, ja on kirjoittanut muun muassa alkuperäisen tarinan Notre-Damen kellonsoittajasta, josta sittemmin myös Disney on tehnyt oman animaatioelokuvan. Sinne menen luultavasti jo huomenna, täytyy sitten keksiä mitä muuta sitä tekisi.
Kyllä täällä tekemistä ja näkemistä riittää ihan kuukausi tolkulla. Eiffel-torniin en vielä ole sinne ylös asti mennyt, sillä tulen menemään sinne monesti ystävieni ja perheen jäsenteni kanssa jotka tulevat käymään täälä. :)

Eipä tässä sitten muuta tällä kertaa, laitan vähän kuvia reissusta tohon alas. :)

Tällasta oli sielä eilisellä Kiinalaisella ruokatorilla, ruokia sai tuolta alkupäästä ja sitten pystyi tulla tähän loppupäähän syömään niitä, mä tulin vähän väärästä suunnasta mutta ei se mitään

 Aurinkorannikolla tosiaan paistoi aurinko, lämpötila meni jossain lähes 20Celsius asteen paikkeilla ja tosiaan vallan mainioisti tarkeni t-paidalla (ainakin hetkisen). Varmasti kuukauden päästä kun menen uudelleen on lämpötila lähemänä 25 astetta, ainakin toivottavasti...


Nämä kaksi viimeisintä kuvaa on eiliseltä kun lähdin kävelemään Seinen vartta pitkin, tokavikassa näkyy taustalla Eiffel-torni.
 
Au revoir!

No comments:

Post a Comment