Monday, January 28, 2019

Bonjour!

Salut!

Siitä on jo pian kolme viikkoa, kun saavuin tänne Pariisiin. Aika on mennyt nopeesti ja oon tehny hirveesti kaikkee. Oon käynyt monessa museossa ja nähtävyyksissä töiden ohella viikonloppuisin. Työpaikkana Laventeli on ollut mieleinen ja työkaverit mukavia. Viime viikolla täällä aloitti uusi suomalainen työntekijä, ihan kiva niin saa juttuseuraa lisää. Olen kyllä saanut hyviä vinkkejä työkavereilta, mihin kannattaa mennä ja mitä kannattaa tehdä.

Viikonloppuna kävin Riemukaarella, sinne kuten moneen muuhunkin Pariisin nähtävyyteen ja museoon oli ilmainen sisäänpääsy nuorille henkkaria vilauttamalla. Osaan paikkaan riittää henkkari (alle 26-vuotiaille Eurooppalaisille tarkoitettu etu) tai opiskelijakortti (International Student Identity Card-ominaisuudella). Tänä viikonloppuna meenkin käymään Fuengirolassa, Espanjassa moikkaamassa Raisaa ja Veraa, mun luokkakavereita. Ne on sielä hotellissa työharjoittelussa.

Täälä on ollut aika sateista säätä ja viime viikolla satoi jopa lunta, se ei kyllä pitkään pysynyt maassa :D On ollut kyllä mukavaa kun on ollut saanut tutustua kaikessa rauhassa tähän kaupunkiin, eikä silleen niinku muutamassa päivässä läpi nopeesti kauheella kiireellä kaikki turistinähtävyydet.

 
Kävin edellisenviikonlopun sunnuntaina piipahtamassa Montmartrella ja Sacre-Coeur- kirkossa, se oli tosi upea kirkko, vaikka sinne meneminen portaita pitkin olikin yks salitreeni :D

Samaisen viikonlopun lauantaina kävin Musee Marmottan Monetissa, eli Claude Monetin museossa, jossa oli muun muassa tämä upea teos.

Eilen, sunnuntaina tosiaan kävin riemukaarella. Sinnekin piti kiivetä portaita pitkin 51 metrin korkeuteen.

 
Lisäksi kävimme viime viikolla Laventelin toisen omistajan kanssa Versaillesin Palatsissa katsomassa reittiä valmiiksi tulevalle lapsille suunnattuun Versaillesin opastettuun kierrokseen.
 
 
Au revoir!

No comments:

Post a Comment